Ainutlaatuisia makuja

Kaikki TABASCO® kastikkeet valmistetaan samassa paikassa Avery Islandilla, joka sijaitsee Louisianassa New Orleansista länteen. Tänne saapui perheineen Edmund McIlhenny, jonka pankkibisnekset olivat kaatuneet Yhdysvaltain sisällissodan vuoksi. Perhe kylvi puutarhaansa joitakin chilipaprikan siemeniä, ja näistä kasveista tuli osa TABASCO® kastikkeita. Oli vielä sekoitettava, hämmennettävä, säilöttävä ja maisteltava parin vuoden ajan, ennen kuin ensimmäinen pullo punaista TABASCO® Original kastiketta myytiin vuonna 1868. Siitä lähtien TABASCO® kastike on pysynyt muuttumattomana.

Chilipaprikat poimitaan sopivan kypsinä ja täydellisen punaisina. Varmuuden vuoksi poimijoilla on mukanaan pieni punainen sauva, ”petit baton rouge”. Jos hedelmä on saman värinen kuin sauva, se on valmis poimittavaksi. Poimitut chilipaprikat hienonnetaan, ja sekoitettaessa niihin lisätään hieman Avery Islandin suolakaivoksista kaivettua suolaa. Seos, jota kutsutaan tässä vaiheessa nimellä ”mash”, valutetaan tämän jälkeen tammitynnyreihin, jotka puolestaan peitetään suolalla sinetöinnin tehostamiseksi. Kastike saa seistä näin kolmen vuoden ajan. Säilöntäaikana kehittyy hitaasti se ainutlaatuinen maku, joka tuntuu jokaisessa punaisen TABASCO® Original kastikkeen pisarassa ja tehostaa ruokaelämystäsi. Kolmen vuoden kuluttua joku McIlhennyn suvun jäsenistä avaa tynnyrit ja tarkastaa ne yksitellen. Jos maku ja laatu hyväksytään, sisältö sekoitetaan hienoon, tislattuun viinietikkaan ja siivilöidään puhtaaksi kuorista ja siemenistä. Lopuksi tuote pullotetaan ja lähetetään myytäväksi eri puolille maailmaa.

TABASCO® kastikkeet ovat täysin luonnonmukaisia tuotteita, jotka eivät sisällä lainkaan lisäaineita.