Beaf Tataki, paahdetulla valkosipulilla ja teriyakimajoneesilla


Raaka-aineet

400 g Ulkofileetä
1,5 rkl Furikakea (voit korvata furikaken seesaminsiemenillä)
1 tl Karkeasti rouhittua mustapippuria
Suolaa
Seesamiöljyä ja rypsiöljyä paistamiseen

Teriyakimarinadi

1 dl valmista teriyakimarinadia (esim. Kikkoman)
1 tl seesamiöljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa

Paahdettu valkosipuli

3 kpl valkosipulinkynttä ohuesti viipaloituna
Öljyä paistamiseen

Teriyakimajoneesi

1 dl majoneesia
3 tl teriyakimarinadia
1 tl raastettua inkivääriä
Pari pisaraa TABASCO® kastiketta

Salaatti

4-6 Ruusukaalia
Ituja
Sitruunamelissaa

Valmistus

  1. Pihvi: taputtele lihan pintaan furikakea ja mustapippuria. Suolaa liha molemmin puolin.
     
  2. Lämmitä paistinpannulla muutama pisara seesamiöljyä, sekä rypsiöljyä. Paista liha nopeasti pannulla niin, että liha saa kauniin paistopinnan. 
     
  3. Anna lihan levätä ja jäähtyä. 
     
  4. Marinadi: Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita liha muovipussiin ja kaada päälle 0,5dl marinadia, anna lihan maustua kahden tunnin ajan jääkaapissa.
     
  5. Valkosipuli: Paista valkosipuliviipaleita öljyssä kunnes ne saavat kullanruskean sävyn. Nosta kuivumaan talouspaperin päälle.
     
  6. Majoneesi: Sekoita keskenään majoneesi ja teriyakikastike, lisää raastettu inkivääri ja TABASCO® -kastiketta oman maun mukaan.
     
  7. Salaatti: Irrota lehdet ruusukaalista ja ryöppää minuutin ajan. Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja anna kuivua talouspaperin päällä. 
     
  8. Tarjoilu: Ota liha jääkaapista ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, asettele lautasille. Sudi lisää marinadia lihan pintaan. 
     
  9. Laita lautasille majoneesia. Ripottele lihan päälle ruusukaalinlehtiä, ituja ja paahdettuja valkosipuleita. Koristele sitruunamelissan lehdillä.