Chili con carne (4 henkilöä)


Ainekset

1 1/2 ruokasipulia
2 valkosipulin kynttä
500 g naudan jauhelihaa
voita paistamiseen
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 dl vettä
1 tölkki (380 g) kidneypapuja
1 tölkki (415 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
½ tl chilijauhetta
1 tl TABASCO® kastiketta
Suolaa ja pippuria

Lisukkeet

Kermaviiliä
Leipää
Oreganoa

Valmistus (45 min)

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli.
2. Paista sipuli, valkosipuli ja jauheliha pannulla.
3. Lisää muut ainekset ja anna kiehua hiljaa kannen alla noin 30 minuutin ajan.
4. Mausta suolalla ja pippurilla

Tarjoile chili con carne kermaviilin, leivän ja tuoreen oreganon kanssa.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu