Crispy Shrimp Po-Boy


neljälle

Raaka-aineet

Katkaravut ja leivite

3 rkl Jauhoja
3 rkl Cajun mausteseosta
2 kpl Kananmunia
1dl Maitoa
1dl Korppujauhoja
2 tl Timjamia
2 tl Oreganoa
4 tl Paprikajauhetta
2 tl Sipulijauhetta
3 tl Valkosipulijauhetta
2 tl Mustapippuria
Suolaa
20 kpl Isoja katkarapuja puhdistettuna ja kuivattuna
0.5 l Öljyä friteeraamiseen

Tartar-kastike

1 rkl TABASCO®-kastiketta
1dl Majoneesia
2 rkl Luonnon jogurttia
1 dl Hienonnettuja suolakurkkuja
1 kpl Kevätsipuli hienonnettuna  
1 rkl Raastettua piparjuurta  
0,5 kpl Sitruunan mehu ja raastettu kuori  
2 rkl Korianteria hienonnettuna
1 rkl Mustapippuria
Suolaa

Leipä

4 kpl Pieniä patonkeja tai Ciabatta -sämpylöitä
2 kpl Valkosipulin kynttä hienonnettuna  
50g Voita

Koristeluun

0,5 kpl Ohueksi viipaloitu kurkku, josta on poistettu siemenet
1 kpl Kevätsipuli hienonnettuna.
1 pnt Korianteria

Valmistus

Katkarapujen valmistus

  1. Kulho 1: 
    3 rkl Jauhoja
    3 rkl Cajun mausteseosta
    1 rkl Suolaa

    Sekoita aineet keskenään suuressa kulhossa, mausta suolalla.

  2. Kulho 2: 
    2 kpl Kananmunia
    1dl Maitoa

    Vatkaa kananmunista kevyt vaahto, lisää maito edelleen vatkaten.

  3. Kulho 3: 
    1dl Korppujauhoja
    2 tl Timjami
    2 tl Oregano
    4 tl Paprika
    2 tl Sipulijauhe
    3 tl Valkosipulijauhe
    2 tl Mustapippuri
    3 tl Suola

    Sekoita aineet suuressa kulhossa keskenään.

  4. Kuumenna öljy syvässä pannussa 170°C asteiseksi. Pidä aina kantta lähellä rasvapalon varalta. Öljy kuumenee 170°C asteiseksi kymmenessä minuutissa, mikäli sinulla ei ole paistomittaria.

  5. Dippaa katkaravut jauhoseokseen, sitten kananmunaseokseen ja viimeisenä korppujauhoseokseen, ravista kevyesti ylimääräiset murut pois.  

  6. Paista ravut pienissä erissä, kunnes ne saavat kultaisen värin, paistoaika on noin 2,5-3 minuuttia.

  7. Laita paistetut ravut talouspaperin päälle, ylimääräinen rasva valuu paperille.

Tartar-kastike

  1. Sekoita ainekset keskenään kulhossa, mausta lopuksi suolalla ja pippurilla

Leipä

  1. Sulata voi isolla paistinpannulla
  2. Paista valkosipuleita keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Paahda halkaistuja leipiä 1-2 minuuttia molemmin puolin.

Koristeluun

  1. Laita leivät lautasille, levitä tartar-kastiketta paahdettujen leipien päälle
  2. Lisää reilu annos ohueksi viipaloitua kurkkua.
  3. Asettele päälle rapeita katkarapuja.
  4. Ripottele pinnalle korianterin lehtiä ja kevätsipulia.