ESCABECHE-MUIKUT

Marcos_syysreseptit-3.jpg
 
 

Escabeche-muikkuja

Raaka-aineet:

  • 250g perattua muikkua (silakka toimii tässä vielä paremmin) 


    Liemi: 

  • 3 porkkanaa

  • 3 shalottia

  • 400 ml omenaviinietikkaa (muu vaalea etikka käy, paitsi väkiviina)

  • 1/2 ruukkua timjamia 

  • 5 valkosipulin kynttä 

  • 1 dl oliiviöljyä 

  • 3 rkl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta 

  • 1 rkl sokeria

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 sitruunan kuori

Valmistus:

Lisää kasariin oliiviöljy, hienonnettu shalotti, porkkana, valkosipuli, sitruunan kuori ja timjami. Kuullota hetki, lisää tämän jälkeen etikka, sokeri, suola, kiehauta ja mausta mustapippurilla sekä TABASCO® Sweet & Spicy -kastikkeella. Huuhtele muikut nopeasti kylmässä vedessä, kuivaa hyvin ja aseta lasipurkkiin. Ota liemi pois levyltä ja kaada muikkujen tai silakoiden päälle lasipurkkiin. Anna jäähtyä hetki ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilyy jääkaapissa 1-2 vk. 

Napostele esimerkiksi leivän päällä tai hyvän oluen kanssa sellaisenaan. 

 
Marcos.jpg

Tämän herkkureseptin teille loi brand ambassadorimme Marcos Gois