Härän poski (4 henkilöä)


Ainekset

Härän poski

noin 800 g vasikan poskea
Suolaa ja pippuria
Voita paistamiseen
1 porkkana
100 g mukulaselleriä
1 ruokasipuli
Oliiviöljyä paistamiseen
1 rkl tomaattipyreetä
2 laakerinlehteä
1 nippu tuoretta timjamia
1 pullo vahvaa punaviiniä
1/2 l vasikanfondia (vedellä laimennettu vasikanfonditiiviste)
2 rkl TABASCO® Chipotle kastiketta
Maizena-jauhoja suurustamiseen
Voita

Haricot vert -pavut

1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
200 g haricot vert -papuja
Voita paistamiseen
Merisuolaa

Perunapyree

800 g manteliperunoita
noin 1 dl maitoa
noin ¾ dl kermaa
noin 35 g voita
suolaa

Valmistus (noin 4 tuntia)

Härän poski

1. Puhdista posket poistamalla kalvot. Mausta posket suolalla ja pippurilla. Paista paistinpannulla voissa, kunnes liha ruskistuu joka puolelta.
2. Kuori porkkana ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori mukulaselleri ja leikkaa se kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli.
3. Lämmitä öljy padassa ja paista porkkanaa, mukulaselleriä ja sipulia muutaman minuuttien ajan. Sekoita mukaan tomaattipyree, lisää laakerinlehdet, timjami ja härän posket. Lisää viini, fondi ja TABASCO® Chipotle kastike.
4. Laita kansi paikalleen. Kiehuta hiljaa 3–4 tunnin ajan, kunnes liha on murea.
5. Nosta härän posket pois ja kääri ne folioon. Siivilöi paistoliemi ja keitä, kunnes jäljellä on puolet. Mausta suolalla, pippurilla ja suurusta veteen sekoitetuilla maizena-jauhoilla. Viimeistele voinokareella.

Haricot vert -pavut

1. Kiehauta vettä kattilassa ja ryöppää haricot vert -papuja muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmeitä mutta yhä al dente.
2. Jäähdytä kylmässä vedessä, kuivaa pavut talouspaperilla.
3. Kuori ja silppua salottisipuli ja valkosipuli.
4. Lämmitä voi paistinpannulla ja ruskista sipuli, lisää haricot vert -pavut ja mausta merisuolalla.

Perunapyree

1. Kuori perunat ja keitä niitä kattilassa miedolla lämmöllä niin, että ne eivät mene rikki.
2. Kun perunat ovat pehmeitä, kaada vesi pois ja anna höyrystyä.
3. Kiehauta maito, kerma ja voi hiljalleen.
4. Sekoita perunat sähkövatkaimella ja lisää nestettä vähitellen.
5. Mausta suolalla.
6. Lämmitä härän posket kastikkeessa ja tarjoile perunapyreen ja haricot vert -papujen kanssa.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu