HERKKULEIPÄ TOMAATTI-PEKONIHILLOKKEELLA, AVOKADOLLA JA UPPOMUNALLA

Herkkuleipa.jpg
 
 

Herkkuleipä tomaatti-pekonihillokkeella,avokadolla ja uppomunalla

  • Tomaatti-pekonihilloke (neljään leipään)
  • 250 g kypsiä tomaatteja
  • oliiviöljyä
  • 50 g pekonia
  • 1/2 keskikokoinen punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl Worcesterkastiketta
  • 1 rkl muscovadosokeria
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 8 tippaa TABASCO® Garlic Sauce -kastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmista hilloke. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Leikkaa tomaatit kahtia, poista kannat ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pyörittele tomaateja suolassa, mustapippurissa ja oliiviöljyssä. Paahda tomaatteja n.1 1/2 h, kunnes ne ovat hieman kutistuneet ja kuivuneet. Tomaatit saavat kuitenkin jäädä kosteiksi.

Hienonna pekoni ja laita kylmälle paistinpannulle. Aseta paistinpannu hellalle ja säädä lämpö keskilämmölle. Paistele pekonia kunnes se on rapeaa. Hienonna sillä välin punasipuli ja valkosipuli.

Lisää sipulit pekonin joukkoon, lisää myös oliiviöljyä jos tarvetta. Lisää uunitomaatit, etikka, worcesterkastike, sokeri, vaahtersiirappi ja TABASCO® Garlic Sauce -kastike. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Keitä seosta hiljaisella lämmöllä n.10-15 minuuttia kunnes seos on hillomainen. Sekoita painellen tomaatteja tasaisin väliajoin. Tarkista maku ja anna jäähtyä. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.

 

Herkkuleipä (1 leipä)

  • 1 kananmuna
  • loraus väkiviina- tai valkoviinietikkaa
  • 1 viipale hyvää maalaisleipää tai täysjyväpaahtoleipää
  • 1/4 kypsä avokado
  • suolaa
  • tuoretta limeä
  • tuoretta korianteria
  • maun mukaan TABASCO® Garlic Sauce –kastiketta

Valmista leipä. Riko kananmuna lasiin tai kuppiin, mitä tuoreempi muna, sen paremmin muna pysyy koossa. Keitä vesi poreilevaksi, älä anna kiehua voimakkaasti. Kaada veden joukkoon etikka. Tee veteen lusikan tai kauhan avulla pieni pyörre ja kaada muna pyörteen keskelle. Kypsennä kananmunaa poreilevassa vedessä n.3 1/2 - 4 minuuttia. Nosta kananmuna reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja tarjoile lämpimänä. Jos et tarjoile kananmunia heti, voit jäähdyttää ne jäävedessä ja käyttää kuumassa vedessä juuri ennen tarjoilua.

Paahda kananmunan kypsyessä leipä ja viipaloi avokado. Voitele leipä tomaattihillokkeella, päällystä avokadolla ja mausta limellä, suolalla ja pippurilla. Päällystä avokado kananmunalla, mausta TABASCO® Garlic Sauce -kastike ja viimeistele tuoreella korianterilla.

Mittaa kaurahiutaleet, siemenet ja mantelit kulhoon.
Sekoita öljy, siirappi ja TABASCO® Red Sauce -kastike toisessa kulhossa.
Yhdistä kuivat aineet ja öljyseos. Sekoita kunnolla.
Kumoa seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 150 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia välillä käännellen.
Lisää jäähtyneeseen seokseen rouhittu suklaa.
Tarjoile luonnonjogurtin kera.

 
Truly_kira_2.jpg
Annin_uunissa.jpg

Tämän herkkureseptin teille loi: Kira, Truly Kira -blogi