Kanafilee couscoussalaatin ja kermaisen hummusin kanssa (10 henkilöä)


Ainekset

10 kananrintaa

Marinadi

1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuina (persiljaa, timjamia, rakuunaa)
1 dl oliiviöljyä
1 dl TABASCO® Chipotle kastiketta
Merisuolaa

Couscous

2 ½ dl couscousia
2 ½ dl vettä
1 rkl oliiviöljyä
175 g grillattua punaista paprikaa öljyssä
250 g cocktailtomaatteja
65 g lehtipinaattia

Kuuma sitrusöljy

2 rkl juuri puristettua sitruunamehua
2 tl TABASCO® kastiketta
1 dl oliiviöljyä

Hummus

1 valkosipulin kynsi
1 tölkki (400 g) kikherneitä
1/2 tl roomankuminaa
½ sitruunan mehu
1 rkl tahinia
1 1/2 rkl TABASCO® Chipotle kastiketta
1 dl oliiviöljyä
1–2 rkl vettä

Valmistus (60 min)

Kana

1. Kaada kananrinnat kulhoon. Sekoita muut ainekset marinadiksi. Sivele marinadia kanan pinnalle.

Couscous

1. Kiehauta vesi ja kaada se couscous-ryynien päälle, peitä muovikalvolla ja anna hautua 10 min. Kaada öljy hitaasti päälle ja sekoita haarukalla.
2. Kaada paprikoiden öljy pois ja suikaloi, huuhtele ja puolita tomaatit, sekoita couscousin sekaan ja lisää pinaatti.

Kuuma sitrusöljy

1. Vispilöi sitruunamehu ja TABASCO® kastike yhteen ja sekoita öljy mukaan tipoittain

Hummus

1. Kaada hummusin ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita. Ohenna vedellä, jos koostumus on liian paksu.

Grillaa kananrinnat ja sivele pinnalle marinadia muutaman kerran grillauksen aikana. Viipaloi ja mausta merisuolalla. Tarjoile couscoussalaatin, sitrusöljyn ja hummusin kanssa.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu