Grillatut kanansiivet vaalean Barbecue-kastikkeen kera (6-8:lle henkilölle)

 

Ainekset Barbecue-kastikkeeseen

2,5 dl kreikkalaista jugurttia
1,2 dl omenaviinietikkaa
Yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
0,15 dl TABASCO® Chipotle-kastiketta
0,3 dl tummaa siirappia
1 tl suolaa

Ainekset Grillisiipiin

2 rkl chilijauhetta
2 rkl savustettua paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 rkl jauhettua kuminaa
3 rkl viismaustetta
1 tl suolaa
1 jalapeno hienoksi pilkottuna siementen kera
0,6 dl extra neitsytoliiviöljyä
1,2 dl TABASCO® -kastiketta
24 kanan siipeä
1 nippu kevätsipulia ohueksi viipaloituna

Kastikkeen valmistus

  1. Sekoita kaikki aineet keskenään huolellisesti kulhossa.

  2. Peitä ja laita jääkaappiin, kunnes on tarjoilun aika.

Siipien valmistus

  1. Yhdistä kuivat aineet ja jalapeno keskenään pienessä kulhossa. Laita sivuun odottamaan.
  2. Yhdistä oliiviöljy ja puolet TABASCO®-kastikkeesta isossa kulhossa, lisää kanansiivet. Varmista, että kastike peittää kanansiivet.
  3. Ripottele siipien päälle mausteseosta. Varmista, että siivet maustuvat tasaisesti.
  4. Laita maustetut siivet tiiviiseen muovipussiin ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunniksi (mieluiten vuorokaudeksi). 
  5. Grillaa siipiä keskilämmöllä kunnes liha on läpikotaisin kypsää. 
  6. Ota siivet grillistä ja laita ne kulhoon, kaada päälle loput TABASCO®-kastikkeesta ja kevätsipulisilppu. 
  7. Pyörittele siipiä kulhossa, jotta kastike ja kevätsipuli levittyy siipien pinnalle tasaisesti. 
  8. Tarjoile dippikastikkeen kera.