HUNAJA-SINAPPI-MARINOITU KARITSAN PAAHTOPAISTI JA LÄMMIN KEVÄTSALAATTI

TCM_Easter_4.jpg
 
 

Hunaja-sinappi marinoidut karitsan paahtopaistit

Raaka-aineet:

  • 4 kpl (noin 800 g) karitsan paahtopaisteja

Marinadi:

  • 0,75 dl juoksevaa hunajaa

  • 0,75 dl kasviöljyä

  • 1 rkl TABASCO® -kastiketta

  • 0,5 rkl valkoviinietikkaa

  • 3 tl Maldon -merisuolahiutaleita

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 0,5 dl tuoreita rosmariinin lehtiä

  • 1,5 rkl Colman´s -sinappijauhetta

Paistamiseen:

  • 2 rkl kasviöljyä tai voita


Valmistus:

  • Sekoita ainekset suljettavassa muovipussissa, laita lihat pussiin ja pyörittele huolellisesti marinadissa. Anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään.

  • Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.

  • Lämmitä uuni 175 asteeseen.

  • Kuumenna pannulla öljy tai voi ja ruskista paahtopaistit nopeasti kauttaaltaan.

  • Kypsennä liha uunissa, kunnes lihan sisälämpötila näyttää 57 astetta.

  • Kääri lihat folioon levähtämään noin viideksi minuutiksi.

  • Leikkaa paahtopaistit reilun kokoisiksi siivuiksi ja tarjoile.

Hummussinappi

Raaka-aineet:

  • 1 dl valmista hummusta

  • 3 tl Colman´s -sinappijauhetta

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

  • 1 tl Maldon -merisuolahiutaleita

Valmistus:

  1. Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua tiiviissä astiassa kylmässä seuraavaan päivään.

Minttu-chili-jogurttikastike

Raaka-aineet:

  • 2 dl turkkilaista jogurttia

  • 2-3 rkl TABASCO® Green Pepper -kastiketta

  • 1-2 tl Maldon -merisuolahiutaleita

  • 4 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Valmistus:

  1. Sekoita ainekset ja anna maustua muutama tunti kylmässä. Maista ja säädä maku tarvittaessa.

Lämmin vinaigrette

Raaka-aineet:

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 tl Maldon -merisuolahiutaleita

  • 2 rkl TABASCO® Green Pepper -kastiketta

  • 2 rkl valkoviinietikkaa

  • 0,5 tl mustapippuria myllystä

  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

  • 1 tl juoksevaa hunajaa

Valmistus:

  1. Sekoita ainekset pienessä kasarissa ja lämmitä seos varovasti. Vinaigretten ei tarvitse olla kuumaa, ainoastaan lämmintä.

Lämmin kevätsalaatti

Raaka-aineet:

  • 1 puntti vihreää parsaa

  • 6 kypsää tomaattia

  • 100 g sokeriherneitä

  • 250 g esikeitettyjä pariisinperunoita

  • 200 g kukkaruusukaalia

  • tuoretta rakuunaa

  • tuoretta minttua

Valmistus:

  1. Kalttaa tomaatit leikkaamalla kantaan ristiviilto ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen.

  2. Siirrä jääveteen hetkeksi. Poista kuori ja siemenet, suikaloi hedelmäliha.

  3. Leikkaa parsoista muutama sentti tyvestä ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä noin viiden minuutin ajan. Valuta ja leikkaa parin sentin paloiksi.

  4. Kiehauta sokeriherneet ja kukkaruusukaalit nopeasti parin minuutin ajan. Valuta.

  5. Laita ainekset minttua lukuun ottamatta kookkaaseen paistinpannuun ja lämmitä varovasti käännellen. Voit lämmittää salaatin myös uunissa 200 asteessa noin viiden minuutin ajan.

  6. Sekoita lopuksi joukkoon lämmintä vinaigrettea makusi mukaan. Kastikkeen voi kukin lisätä myös annostelun jälkeen. Lisää salaattiin koristeeksi tuoreita mintunlehtiä ja rakuunaa.