Vihreä kimchi-lasinuudelisalaatti


neljälle

Raaka-aineet

200 g lasinuudeleita
1 kurkku
1 parsakaali
100 g ruskeita herkkusieniä
200 g ravunlihaa tai katkarapuja
1 avokado
rkl seesamöljyä

Tarjoiluun alfalfan ituja, tuoretta thai-basilikaa ja seesaminsiemeniä

Kimchi

400 g lehtikaalia
600 g kiinankaalia
1 rkl suolaa

Kimchin TABASCO®-kastike

2 rkl TABASCO® Green -kastiketta
2 tl chilihiutaleita
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
2 tl tuoretta raastettua valkosipulia
1 rkl tummaa riisimisoa
1 tl agavesiirappia
1 limetin mehu ja raastettu kuori

Valmistus

Kimchi

  1. Leikkaa kaali ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi ja laita ne likoamaan kuumaan suolattuun veteen. 
  2. Kaalin liotessa, sekoita pienessä kulhossa keskenään TABASCO®-kastike, chilihiutaleet, raastettu inkivääri ja valkosipuli, miso, agave sekä limetin mehu ja raastettu kuori.
  3. Valuta kaali ja lehtikaali hyvin ja puristele huolellisesti kaikki turha vesi pois.
  4. Yhdistä kastike ja kaali keskenään, sekoita hyvin ja jätä kimchi jääkaappiin maustumaan yön yli.
  5. Kimchin ollessa valmista, tee nuudelisalaatti.

Nuudelisalaatti

  1. Paloittele parsakaali ja lisää se kuumalle paistinpannulle.
  2. Lisää päälle 1 dl vettä ja höyrytä kannen alla muutama minuutti, kunnes parsakaali on kypsää ja kauniin vihreää.
  3. Leikkaa sienistä kanta pois ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
  4. Kaada turha vesi pois pannulta, lisää parsakaalin joukkoon sienet ja ruokalusikallinen seesamiöljyä.
  5. Paista muutama minuutti sekoittaen jatkuvasti, kunnes sienet ovat ruskistuneet.
  6. Valmista lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Viipaloi kurkku, poista avokadosta kivi ja lohko sen hedelmäliha.
  8. Yhdistä keskenään nuudelit, ravun liha tai katkaravut, parsakaali, sienet, kurkku ja avokado salaatiksi.
  9. Jaa salaatti kulhoihin, aseta keskelle runsaasti kimchiä ja viimeistele annokset seesaminsiemenillä, thai-basilikalla ja alfalfan iduilla.