Korealaiset ribsit & Salsa Verde


Raaka-aineet

1 kg esikeitettyjä grillkylkiä

Marinadi

3 rkl kalakastiketta
3 rkl tuorepuristettua limemehua
1 dl fariinisokeria
1 kpl salottisipulia viipaloituna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl TABASCO® Green Pepper kastiketta
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl raastettua inkivääriä
kourallinen korianteria hienonnettuna
kourallinen minttua hienonnettuna

Salsa Verde

2 tl fariinisokeria
2 tl kalakastiketta
2 rkl tuorepuristettua limemehua
1 kpl salottisipuli hienonnettuna
1 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
1 pnt minttua hienonnettuna
1 pnt korianteria hienonnettuna
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa hienonnettuna
1 tl raastettua inkivääriä
4 rkl ruokaöljyä
Ripaus suolaa
2 rkl TABASCO® Green Pepper kastiketta

Valmistus

Marinadi: 

  1. Sekoita keskenään kulhossa kalakastike ja limemehu, lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. 
  2. Lisää salottisipuli ja valkosipuli marinadiin ja sekoita. Lisää vielä loput aineet ja sekotia hyvin. 
  3. Kaada marinadi grillikylkien päälle ja anna maustua jääkaapissa 3-4 tuntia.
     

    Salsa Verde:

    1. Sekoita keskenään kulhossa kalakastike ja limemehu, lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on liuennut nesteeseen.
    2. Lisää marinadiin sipuli, valkosipuli ja yrtit, sekoita hyvin
    3. Lisää loput aineksista kastikkeeseen ja sekoita. 
    4. Mausta TABASCO® Green Pepper kastikkeella oman maun mukaan. 

    Ribsit

    1. Nosta grillikylki marinadista. Grillaa noin 3 minuutin ajan molemmin puolin, kunnes liha saa hiukan karamelisoidun pinnan
    2. Tarjoile Salsa verden kera