Kylkipaisti (10 henkilöä)

 

Ainekset

2 ½ kg paksua kylkipaistia
2 litraa vettä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl vasikanfonditiivistettä

Glaseeraus

4 appelsiinin kuoret
6 rkl fariinisokeria
4 rkl hunajaa
8 rkl balsamicoviinietikkaa
8 rkl oliiviöljyä
6 tl TABASCO® Garlic kastiketta
4 tl TABASCO® Chipotle kastiketta

Valmistus

1. Laita kylkipaisti kattilaan ja kaada päälle vesi, soijakastike ja vasikanfondi. Anna kiehua noin 1 tunnin ajan tai kunnes liha alkaa irrota luusta. Anna jäähtyä.
2. Laita glaseerauksen ainekset kattilaan ja anna kiehua noin 5–10 minuuttia, kunnes seoksesta tulee sakeaa. Anna jäähtyä.
3. Sivele glaseeraus kylkipaistin pinnalle ja lämmitä uunissa noin 10–15 minuutin ajan.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu