MALDON

Generations-1-1.jpg
 
 

Maldon, Essexin perinteinen suola

Essexin rannikolla on valmistettu suolaa perinteisin menetelmin jo 2000 –vuoden ajan.

Maldon on alue, joka soveltuu poikkeuksellisen hyvin suolan tuotantoon. Alueen vähäinen sademäärä ja vuorovesien pesemät suoalueet luovat yhdessä täydelliset olosuhteet suolan tuotannolle, Maldon Salt Company saikin alkunsa jo vuonna 1882.

Maldon suolan valmistus

Merivesi suodatetaan ja keitetään, samalla epäpuhtaudet poistuvat. Tämän jälkeen vettä kuumennetaan kunnes suola kristalisoituu. Vaaditaan juuri oikea lämpötila ja ajoitus, on osattava perinteinen taito, suolan vetäminen käsin altaista. Taitavan käsityön tuloksena syntyy puhtaan valkoisia rapeita suolakristalleja, jotka ovat tunnistettavasti Maldon Suolaa.