Marinoitu pihvi valkosipulikastikkeella (4 henkilöä)


Ainekset

4 ulkofileepihviä á 175 g

Marinadi

2 rkl oliiviöljyä
2 rlk dijon sinappia
3 rkl ketsuppia
1 rkl soijakastiketta
2 puristettua valkosipulin kynttä
1 rkl kahvinporoja

Risonisalaatti

200 g risonia
1 tölkki (240 g) latva-artisokan sydämiä
1 vihreä paprika
200 g cocktailtomaatteja
75 g pinjansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
3 tl punaviinietikkaa
Suolaa ja pippuria

Kuuma valkosipulikastike

1 valkosipulin kynsi
2 dl crème fraichea
1 rkl TABASCO® Garlic kastiketta
1/2 tl sokeria

Valmistus (3 tuntia)

Pihvit

1. Puhdista liha ja sekoita marinadin ainekset keskenään.
2. Kaada marinadi kaksinkertaiseen muovipussiin ja laita liha pussiin, anna marinoitua 2–3 tunnin ajan tai yön yli.

Risonisalaatti

1. Keitä risoni pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Anna jäähtyä.
2. Leikkaa latva-artisokan sydämet pieniksi paloiksi. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa se suikaleiksi. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi.
3. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla.
4. Sekoita risoni, vihannekset, pinjansiemenet, öljy ja viinietikka ja mausta suolalla ja pippurilla.

Valkosipulikastike

1. Kuori valkosipuli ja purista astiaan.
2. Sekoita yhteen muiden aineksien kanssa.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Grillaa pihvit ja tarjoile risonisalaatin ja valkosipulikastikkeen kanssa.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu