Munakas katkaraputäytteellä (4 henkilöä)

 


Ainekset

Täyte
1 salottisipuli
Voita paistamiseen
170 g valutettuja katkaravunpyrstöjä
1 dl valutettuja cannellinipapuja
2 dl vispikermaa
1/2 rkl äyriäisfonditiivistettä
3/4 dl parmesaaniraastetta
1 tl sitruunamehua
1/2–1 tl TABASCO® kastiketta
Suolaa ja pippuria

 

Munakas
6 kananmunaa
3 rkl vettä
1 ½ rlk dijon sinappia
1 hyppysellinen suolaa
Voita paistamiseen
2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistus (20 min)

Täyte

1. Kuori ja silppua sipuli. Lämmitä voi paistinpannulla ja paista sipuli pehmeäksi.
2. Lisää katkaravunpyrstöt pannulle yhdessä papujen, kerman, fondin, parmesaanin, sitruunamehun ja TABASCO® kastikkeen kanssa.
3. Kiehuta hiljaa noin 5 minuutin ajan, kunnes täyte on paksuuntunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Munakas

1. Riko munat kulhoon ja vispilöi sekaan vesi, sinappi ja suola.
2. Sulata voi isolla paistinpannulla ja kaada munataikina. Liikuta munakasta muutaman kerran edestakaisin niin, että irrallinen taikina valuu alas ja jähmettyy. Munakas on valmis, kun se on jähmettynyt.
3. Lisää katkaraputäyte ja asettele kulhoon, koristele hienonnetulla tillillä.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu