MUSTIKKA-TABASCO-JÄLKIRUOKA

Marcos_syysreseptit-1.jpg
 
 

Mustikka-TABASCO-jälkiruoka

Raaka-aineet:

  • 3 dl mustikoita

  • 1/2 dl sokeria

  • 20 tippaa TABASCO® Green -kastiketta

  • mintunlehtiä

  • digestivekeksiä tai muuta keksiä mitä löytyy kaapista murustettuna 


    Lemon curd:

  • 2 luomusitruunan mehu ja kuori

  • 4 dl tomusokeria

  • 2 kananmunaa

  • 75g voita


    Italialainen marenki:

  • 300g sokeria 

  • 1 dl vettä

  • 110g kananmunan valkuaisia

  • 30g sokeria 

  • 1/2 tl suolaa

Valmistus:

Aloitetaan marengista. Mittaa 300g sokeria ja vesi kattilaan, kuumenna 121°C asteeseen.

Lisää yleiskoneeseen tai vatkaa käsivatkaimella kulhossa valkuaiset, 30g sokeria ja suola kevyeksi vaahdoksi, lisää kuuma sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vatkaa tämän jälkeen viel hetki, n. minuutin ajan marenkia. Siirrä pursotinpussiin tai anna odottaa hetki kulhossa jälkiruoan kasaamista varten. 

Lemon curdia varten kuumenna kattilassa sitruunan mehu, kuori sekä sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita hiljalleen miedolla lämmöllä seosta kunnes sakeutuu. Voit käyttää lämpömittaria apuna, kuumenna tällöin seosta n. 3-5 min kunnes se on 80°C asteista. Ota pois liedeltä ja vispaa joukkoon kuutioitu voi. Siirrä tämän jälkeen astiaan ja jääkaappiin jäähtymään. Säilyy jääkaapissa steriloiduissa lasipurkeissa n. 2vk. Voit halutessasi myös siivilöidä seoksen ennen jäähdyttämistä. 

Sekoita mustikat ja sokeri keskenään, mausta TABASCO® Green -kastikkeella. Säädä tulisuusaste oman maun mukaan.

Kasaa jälkiruoat laseihin, vuorottelemalla marenkia, mustikkaa, lemon curdia, keksimurua ja koristele mintunlehdillä.

 
Marcos.jpg

Tämän herkkureseptin teille loi brand ambassadorimme Marcos Gois