NORI TACOJA JA “NORDIC” CHEVICHEÄ 

Marcos_reseptit-2_lowest.jpg
 
 

Noritacoja ja "nordic" chevicheä (4:lle)

Raaka-aineet: cheviche

  • 500 g tuoretta nahatonta kuhafileetä
  • 5 limen mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 pulloa TABASCO® Green -kastiketta
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 1 puntti kevätsipulia
  • 100g raparperia
  • 2 tl suolaa
  • ripaus vastarouhittua mustapippuria

 

Raaka-aineet: 1-2-3 etikkaliemi

  • 1 dl väkiviinaetikka
  • 2 dl sokeri
  • 3 dl vesi

 

Raaka-aineet: noritacot

  • 6 arkkia norilevää
  • 50g sushiriisiä tai puuro/risottoriisiä
  • 250g vettä

 

Valmistus:

Poista kalafileestä mahdolliset ruodot ja kuutioi filee pieneksi. Siirrä kalakuutiot kulhoon. Purista limeteistä mehu, sekoita oliiviöljyn ja TABASCO® -kastikkeen kanssa ja lisää neste kalakuutioiden päälle. Siirrä kalakuutiot peitettynä jääkaappiin ainakin tunniksi. Valmista 1-2-3 etikkaliemi (1 osa etikkaa (yleensä väkiviina) 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä). Kuori ja kuutio raparperi, anna maustua 1-2-3 etikkaliemessä ainakin 30min. Hienonna kevätsipuli ja ruohosipuli. Sekoita sipulit valutetun kuhan ja raparperien kanssa keskenään. Viimeistele keto-orvokeilla. 


Kypsennä 50g riisiä ylikypsäksi ja sekoita tasaiseksi massaksi sauvaseoittimella. Laita pursotinpussiin. Pursota ohuita viiruja norilevä-lehdille ja anna kuivua huoneenlämmössä yön yli tai uunissa n. 60°C muutama tunti. Leikkaa arkit 4:ään osaan. Uppopaista n. 200° öljyssä tacorautojen välissä muutama sekunti. Tacorautojen tilalla voi käyttää kahta kauhaa (esim. pastakauhat sopivat hyvin). Suolaa kevyesti ja tarjoile cheviche tacojen päältä.

 
Marcos.jpg

Tämän herkkureseptin teille loi brand ambassadorimme Marcos Gois