Nyhtöpossu (10 henkilöä)

 

Ainekset

2 kg porsaanseläkettä
2 ruokasipulia
4 valkosipulin kynttä
4 laakerinlehteä
1 dl tomaattipyreetä
1 dl TABASCO® Chipotle kastiketta
2 dl punaviiniä
2 dl vasikanfondia
2 rkl soijakastiketta
4 rkl fariinisokeria
Suolaa
Vastajauhettua pippuria

 

Valmistus

1. Valmista nyhtöpossu kannellisessa padassa, joka kestää paistamisen uunissa.
2. Mausta seläke suolalla ja pippurilla.
3. Lämmitä voideltu pata ja paista liha joka puolelta niin, että pinta ruskistuu. Kuori ja lohko sipuli, kuori valkosipuli ja silppua karkeasti. Paista lihan kanssa.
4. Lisää loput ainekset.
5. Lämmitä uuni 125 asteeseen ja aseta kannellinen pata uunin alaosaan noin
4–5 tunniksi, kunnes liha on hyvin mureaa.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu