TABASCO®- sinappi

Raaka-aineet:

  • 1 prk Colman’s sinappijauhetta

  • 2 dl sokeria

  • 2 dl kuohukermaa

  • 2 kananmunaa

  • 2 rkl omenaviinietikkaa

  • 3 rkl TABASCO® Original -kastiketta tai TABASCO® Habanero -kastiketta

  • 2 tl Maldon merisuolaana 

Valmistus:

  1. Sekoita sinappijauhe ja sokeri kattilassa. 

  2. Lisää kuohukerma ja kananmunat, sekoita tasaiseksi.

  3. Keitä pienellä teholla viiden minuutin ajan, tai kunnes sinappi alkaa saostua. 

  4. Nosta kattila liedeltä ja lisää mausteet.

  5. Purkita kuumana kuumiin, pestyihin purkkeihin.

  6. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Classic Bloody Mary

Ainekset
(Tekee n. 1,3 litraa)

  • 1 l tomaattimehua

  • 25 cl vodkaa

  • 1 rl Worcestershiren kastiketta

  • 1/2 rl limemehua

  • 1/2 rl sitruunamehua

  • 1 tl TABASCO® -kastiketta

  • Lime slices, celery stalks, lemon slices, pickles or olives for garnish

Lisukkeet

  • Limen lohkoja

  • Selleriä

  • Sitruunaviipaleita

  • Oliiveita

Valmistus

  1. Sekoita tomaattimehu, vodka, Worchestershiren kastike, limemehu, sitruunamehu ja TABASCO®-kastike 2 litran kannussa. Sekoita hyvin.

  2. Kaada lasiin, jossa on jäitä ja sellerinvarsi.

  3. Koriste vaihtoehtoisesti joko limen lohkoilla, sitruunaviipaleilla tai oliiveilla.

Fried chicken

Raaka-aineet:

  • 600g kanan koipi- ja reisilihaa 

    Haudutusliemi:

  • 500 ml riisiviinietikkaa (muu vaalea etikka käy paitsi väkiviina) 

  • 500 ml vettä

  • 2 rkl seesamöljyä 

  • 2 rkl suolaa 

  • 2 rkl sokeria

  • 1 tl fenkolinsiemeniä

  • 2 rkl soijaa

  • 3 valkosipulin kynttä 

  • 3 laakerinlehteä 

  • 3-4 ruokalusikallista TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta


    Leivitys:

  • 500 ml piimää

  • 4 dl vehnäjauhoja 

  • 2 tl suolaa

  • 2 tl paprikajauhetta

  •  Sweet & Spicy dip:

  • 1 dl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta

  • 2 rkl kanan haudutuslientä 

  • 2 rkl soijakastiketta 


    Fenkoli-kaalislaw:

  • 1 fenkoli

  • 1/4 valkokaalia

  • 2 rkl rypsiöljyä

  • 2 rkl riisiviinietikkaa (muu vaalea etikka käy, paitsi väkiviinaetikka) 

  • 2 rkl soijakastiketta 

  • 1 dl seesamsiemeniä

Valmistus:

Kiehauta haudutusliemen ainekset kattilassa, lisää kananpalat, anna kypsyä miedolla lämmöllä 15min, ota kattila pois liedeltä ja anna hautua kannen alla 20min. Nostele kananpalat lautaselle ja anna jäähtyä hetki. 

Sekoita leivityksessä tarvittavat kuivat aineet keskenään, jaa kahteen kulhoon. Kaada piimä omaan kulhoon. Tupla-leivitä jäähtyneet kananpalat seuraavasti, jauhoseos-piimä-jauhoseos. Nostele lopuksi lautaselle, anna vetäytyä 15 min ennen paistamista, saat rapeamman lopputuloksen.

Laita öljy lämpiämään. Friteerauksen voit tehdä joko friteerauskeittimessä tai vaikka teräskattilassa. Kunhan pidät huolen, että oljyä ei ole yli puolivälin kattilan tilavuudesta. Pidä aina lähellä kattilan kantta tai sammutuspeitettä rasvapalon varalle, älä koskaan sammuta rasvapaloa vedellä!

Sekoita dipin ainekset keskenään ja käytä kastikkeena fried chickenin kanssa. 

Leikkaa fenkoli ja kaali ohuiksi suikaleiksi, sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Voit kokeilla samanlaista vegaaniversiota tempeä käyttäen. 

Kun öljy on 190°C asteista voit aloittaa friteeraamisen. Friteeraa kanoja n. 2-3 min, kääntele muutamaan otteeseen paloja esim. reikäkauhaa käyttäen. 

Tarjoile fenkoli-kaalislawn sekä TABASCO® Sweet & Spicy -kastikkeen kanssa. 

Escabeche-muikut

Raaka-aineet:

  • 250g perattua muikkua (silakka toimii tässä vielä paremmin) 


    Liemi: 

  • 3 porkkanaa

  • 3 shalottia

  • 400 ml omenaviinietikkaa (muu vaalea etikka käy, paitsi väkiviina)

  • 1/2 ruukkua timjamia 

  • 5 valkosipulin kynttä 

  • 1 dl oliiviöljyä 

  • 3 rkl TABASCO® Sweet & Spicy -kastiketta 

  • 1 rkl sokeria

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 1 sitruunan kuori

Valmistus:

Lisää kasariin oliiviöljy, hienonnettu shalotti, porkkana, valkosipuli, sitruunan kuori ja timjami. Kuullota hetki, lisää tämän jälkeen etikka, sokeri, suola, kiehauta ja mausta mustapippurilla sekä TABASCO® Sweet & Spicy -kastikkeella. Huuhtele muikut nopeasti kylmässä vedessä, kuivaa hyvin ja aseta lasipurkkiin. Ota liemi pois levyltä ja kaada muikkujen tai silakoiden päälle lasipurkkiin. Anna jäähtyä hetki ennen jääkaappiin siirtämistä. Säilyy jääkaapissa 1-2 vk. 

Napostele esimerkiksi leivän päällä tai hyvän oluen kanssa sellaisenaan.