www_whisky.jpg

Red Hot Cocktail Challenge 2017

Kiillottakaa shakerit ja vapauttakaa mielikuvituksenne: Red Hot Cocktail Challenge Featured by TABASCO® Brand Pepper Sauce on täällä taas!

Ilmassa on mystiikkaa ja juhlan tuntua sillä teemamme on tänä vuonna MARDI GRAS! Tunnelma on kuuma ja kostea, Jazz raikaa ja Voodoo väreilee ilmassa. Inspiraation lähteenä toimivat Louisianan ja New Orleansin kulttuuri sekä tietysti railakas Mardi Gras-festivaali. 

Maan loistavimmat drinkkimestarit mittelevät Mardi Gras -kuninkaallisen tittelistä tällä kertaa Helsingissä lokakuussa 30.10. Holiday Bar -ravintolassa (Kanavaranta 7).

Pääpalkinto: All-Expenses-Paid matka New Orleansiin yhdelle.
Yleisön suosikille myös palkinto luvassa.

Reseptien jättö 4.10.2017 klo 12 mennessä sähköpostitse: tabascofi@gmail.com

Finalisteille ilmoitetaan henkilökohtaisesti sekä heidät julkaistaan 15.10.2017 Tabascon ja FBSK:n Facebook -sivuilla.

Kilpailussa tehdään kolme (3) juomaa tuomareille ja 50 x 2cl maistelujuomat yleisölle. Misa-aika on 10min ja kisa-aika on 8min joka koskee tuomareille tehtäviä kolmea juomaa. Finaali järjestetään Helsingissä, Holiday Bar -ravintolassa, osoitteessa Kanavaranta 7. Finaalitapahtuma alkaa klo 16:30 maanantaina 30.10. Arvioitu päättymisaika 20:30.

Kontaktihenkilöt:

Arvid Nordquist Oy
Ida Kuningas
050 523 8223
ida.kuningas@arvidnordquist.fi

FBSK
Alina Laaksonen
alina@fbsk.fi
040 937 7207


Ohessa vielä muutama sääntö kisaa koskien:

1§ Kilpailujen järjestäjä on Oy Arvid Nordquist Finland Ab (& TABASCO® Brand Pepper Sauce) yhteistyössä Suomen Baarimestarien ja Kannattajien Kerho r.y.:n kanssa (Lyhenne F.B.S.K.)

2§ Kilpailu on avoin ja siihen voivat osallistua kaikki alan ammattilaiset.

3§ Kilpailuja johtaa ja valvoo Oy Arvid Nordquist Finland Ab sekä kilpailun tuomaristo. Tuomariston päätöksiä vastaan ei voi protestoida.

4§ Kilpailussa on yksi (1) sarja.

5§ Juomasekoitus saa sisältää korkeintaan kuutta (6) ainesosaa (sisältäen maustebitterit) + vähintään yhtä (1) TABASCO® -kastiketta. Mikäli juomasekoitus sisältää itse tehtyä siirappia tai lientä, tulee myös tämän resepti toimittaa kilpailun osallistumisen yhteydessä.

6§ Sekoitukseen käytettävien alkoholijuomien määrä ei saa ylittää Sosiaali- ja Terveydenhuollon Tuotevalvontakeskuksen (STTV) enimmäismääristä antamia ohjeita.

7§ Juomassa tulee käyttää vähintään yhtä TABASCO® Brand Pepper Sauce -tuotetta. Listaus tuotteista alla:

  • TABASCO® Sauce
  • TABASCO® Green Sauce
  • TABASCO® Garlic Sauce
  • TABASCO® Habanero Sauce
  • TABASCO® Chipotle Sauce

8§ Kilpailujuoman resepti sekä tarjoilutapa ovat vapaat.

9§ Alkoholi-ainekset tulevat talon puolesta. Jokainen kilpailija on velvollinen itse hankkimaan muut juomansa ainesosat, koristeet sekä lasit/tarjoiluastiat kilpailupaikalle.

10§ Kilpailija on velvollinen huolehtimaan siitä, että hänen sekoituksensa ei ole nimeltään tai sisällöltään identtinen minkään kansainvälisen, yleisesti tunnetun tai aikaisemmin johonkin drinkkikilpailuun osallistuneen reseptin kanssa. Mikäli identtisyys voidaan tunnistaa, on ylituomariston oikeus hylätä kyseinen resepti.

12§ Kuumien tai lämmitettävien ainesosien käyttö on sallittua juomassa.

13§ Kilpailija on velvollinen käyttämään virallisia mittavälineitä ja tuomaan ne mukanaan kilpailupaikalle.

14§ Kilpailijan kuuluu tuoda kilpailuun omat valmistusvälineensä. Kilpailun järjestäjä toimittaa kilpailupaikalle, jääastiat, jääpalat ja -murskan, jääkauhan, leikkuulaudat ja veitset.

15§ Kilpailija hankkii ja tuo mukanaan käyttämänsä lasit tai muun tarjoiluastian.Tarjoiluastian tulee soveltua elintarvikkeiden tarjoiluun.

16§ Jokaisen osallistujan varsinainen kilpailuaika on 8 minuuttia.

17§ Järjestelytoimikunta arpoo kilpailijoiden suoritusjärjestyksen.

18§ Jokaisen osallistujan on kilpailussa itse valmistettava oma juomansa.

19§ Tuomaristo arvostelee kaksi osa-aluetta:

  • 2/3 Juoman ulkonäkö ja maku ja teemaan sopivuus.
  • 1/3 Tarjoilu ja esillepano

20§ Kilpailun alkukarsinta suoritetaan reseptien, kuvien ja taustakertomuksen perusteella. Finaaliin pääsee näistä mukaan 3-4 osallistujaa.