Riisipaperirullat vihannesten ja soijadipin kanssa (4 henkilöä)

 

Ainekset

2 porkkanaa
4 vaaleaa parsaa
1 mangoldi
1/4 kurkku
4 riisipaperia

Chilisoija

1 dl soijakastiketta
1/2 dl osterikastiketta
1/2 dl vettä
1 tl raakasokeria
2 ml TABASCO® kastiketta
1 silputtu salaattisipuli

Valmistus

1. Kuori porkkanat ja parsat.
2. Leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä.
3. Laita ne kylmään veteen, kunnes niistä tulee rapeita.
4. Valuta vihannekset siivilässä.
5. Suikaloi kurkku ja mangoldi.
6. Kaada lämmintä vettä paistinpannuun.
7. Kasta riisipaperit veteen noin 5 sekunniksi niin, että ne pehmenevät.
8. Aseta riisipaperit kostean pyyhkeen päälle ja täytä vihanneksilla.
9. Rullaa tiukoiksi rulliksi.
10. Sekoita kastikeainekset keskenään.
11. Jaa rullat kahtia ja tarjoile dippikastikkeen kanssa.

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu