RIISTALEIPÄ

Marcos_syysreseptit-3.jpg
 
 

Riistaleipä

Raaka-aineet:

  • 400g hirven käristyslihaa (voit halutessasi tehdä leivän esim. muuta riistaa tai naudan flank steakkia käyttäen) 

  • 50g voita 

  • 1/2 dl TABASCO® Buffalo -kastiketta 

  • 1/2 dl rypsiöljyä 

  • 2 tl suolaa

  • 1 tl mustapippuria

  • 4 reilua palaa patonkia / muuta vaaleaa leipää 

  • 1 porkkana

  • 1 shalotti 

  • 100g Monterey Jack juustoa 

  • 3 rkl sinappia 

Paistetut sienet: 

  • 200g vapaavalintaisia sieniä (tatit, kanttarellit, suppilovahverot erinomaisia) 

  • 1 sipuli 

  • 1 valkosipulin kynsi 

  • 50g voita 

  • 2 rkl soijakastiketta 

1-2-3 liemi:

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

  • 2 dl sokeria

  • 3 dl vettä

Valmistus:

Valmista 1-2-3 liemi, eli laita ainekset kattilaan, kiehauta ja jäähdytä. Hienonna porkkana ja shalotti, pikkelöi 1-2-3 liemessä vähintään 1h ennen tarjoilua, marinoi mielellään yön yli. 

Kaada pannulle öljy ja puolet voista, lisää hirvenliha, suolaa ja mustapippuria ja paista kunnes käristys on kypsää ja lihasta tullut neste on päässyt haihtumaan hiukan, n. 5-10min. Lisää TABASCO® Buffalo -kastike ja ota pois levyltä. 

Hienonna sipuli ja valkosipuli, pilko sieniä pienemmäksi. Paista sieniä ensin kuivalla pannulla hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää voi ja sipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää lopuksi soijakastike ja paista vielä hetki. Mausta lopuksi suolalla tarvittaessa. 

Kun kaikki ainekset ovat valmiina, kokoa leipä: avaa patonki, voitele toinen puoli dijonilla ja toinen voilla, lisää hirvikäristys, sieniä, pikkeleitä. Viimeisetele raastetulla juustolla sekä muutamalla tujauksella TABASCO® Buffalo -kastiketta. 

 
Marcos.jpg

Tämän herkkureseptin teille loi brand ambassadorimme Marcos Gois