Sienitoastit (4 henkilöä)


Ainekset

Noin 8 dl kantarelleja tai sienisekoitusta puhdistettuna
1 salottisipuli
Voita paistamiseen
3 dl vispikermaa
1 rkl dijon sinappia
1 tl soijakastiketta
30 g gorgonzolajuustoa
1/2 tl TABASCO® kastiketta
Suolaa ja pippuria
2 rkl persiljaa silputtuna
1 dl tuoretta timjamia silputtuna

Lisukkeet

4 leipäviipaletta, mielellään hapantaikinasta
Parmesaanijuustoa

Valmistus (20 min)

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Jaa sienet pieniin paloihin.
3. Kuori ja silppua sipuli.
4. Lämmitä voita paistinpannussa, paista sienet ja lisää salottisipuli.
5. Kaada sekaan kerma, sinappi, soija ja gorgonzolajuusto. Anna kiehua hiljaa 8–10 minuuttia.
6. Mausta TABASCO® kastikkeella, suolalla ja pippurilla ja lisää persilja.
7. Aseta leivät uunipellille leivinpaperin päälle. Jaa sienet leipien päälle.
8. Raasta päälle hieman parmesaanijuustoa ja gratinoi noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä

 

 

Reseptimme on laatinut kokki Annica Karlsson. Hän on työskennellyt kokkina muun muassa kolmen tähden Bruneau-ravintolassa Brysselissä sekä Tukholman Operakällaren-ravintolassa. Hän on harjoittanut taitojaan useissa Euroopan tähtiravintoloissa ja työskennellyt kansainvälisten, Pohjoismaissakin vierailleiden ravintoloitsijoiden kanssa. Nykyään Annica on tunnettu ruokastailaaja ja innovaattori, joka toimii reseptien kehittäjänä, kouluttajana ja tapahtumajärjestäjänä.

Lisätietoja Annicasta saat osoitteesta www.sante.nu