Site_profile.png

Hei!

Tervetuloa makujen maailmaan. Tutustu herkullisiin resepteihin, kokeile ja nauti!

Karitsanlihapata

Karitsanlihapata

Karitsanlihapata (4-6:lle)

Ainesosat:

  • 400-500 g karitsan paistia tai lapaa 

  • 800 g yleisperunaa (puolikiinteä/jauhoinen sopii erityisen hyvin, keltainen pkt)

  • 300 g juuriselleriä

  • 300 g nauriita

  • 200 g porkkanaa

  • 200 g sipulia

  • 4-5 valkosipulin kynttä

  • 3 rkl rypsiöljyä

  • 1000 ml kanalientä

  • 300 ml punaviiniä, esim. Conte Ricci

  • 2 rkl Maldon suolaa

  • Maldonin mustapippuria myllystä

  • 1/2 punttia timjamia

  • 1-2 rkl soijakastiketta

  • 2-3rkl TABASCO® Original -kastiketta

  • 2 tl Colman’s sinappijauhetta

  • 2 tl paprikajauhe

  • 3 kpl tähtianis

  • 3 kpl laakerinlehti

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 160° asteeseen.

  2. Leikkaa karitsan paistit n. 5x5cm paloiksi.

  3. Leikkaa perunat puoliksi tai neljään osaan hiukan koosta riippuen.

  4. Kuori ja leikkaa porkkanat, juuriselleri, nauriit ja sipulit reilun kokoisiksi n. 3x3cm paloiksi.

  5. Hienonna valkosipuli ja timjami.

  6. Lisää puolet rypsiöljystä, karitsanlihat sekä timjami kuumaan kattilaan, ruskista lihoja n. 2min per puoli, mausta suolalla. Poista lihat pannulta hetkeksi.

  7. Lisää loppu öljy kattilaan sekä paloitellut juurekset, sipulit sekä valkosipuli. Kuullota n. 2-3 min, lisää kuivamausteet ja kuullota vielä hetki.

  8. Lisää punaviini ja kiehauta.

  9. Lisää kanaliemi, soijakastike, TABASCO® Original -kastike sekä lihat ja perunat joukkoon.

  10. Nosta pata uuniin ja hauduta pataruokaa 160° uunissa n. 1.5h-2h.

 

Vinkki:

Jos haluat lähteä kotoa laskiaisen viettoon padan hautuessa pitämättä uunia päällä, voit toimia seuraavasti. Esilämmitä uuni 220-asteeseen, nosta pata uuniin ja ota pois päältä. Anna padan hautua ns. ”jälkilämmöllä” 1,5-2h.

Jakkihedelmä ”Potpie”

Jakkihedelmä ”Potpie”

Arjen nopea kanapasta

Arjen nopea kanapasta