TABASCO® Chipotle -suklaapossuburgeri
4:lle
Raaka-aineet
TABASCO® Chipotle -suklaapossu
500 g porsaan niskaa tai kassleria
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
2 dl vettä
BBQ-kastike
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 dl BBQ-kastiketta
6 rkl TABASCO® Chipotle -kastiketta
20 g tummaa suklaata
20 g voita
2 rkl etikkaa
½ dl Coca Colaa
ripaus Maldon -suolaa
Kaalisalaatti
400 g valkokaalia
½ granaattiomena
Lisäksi
4 hampurilaissämpylää
2 kypsää avokadoa
rutistus sitruunamehua
ripaus Maldon -suolaa
Valmistus
TABASCO® Chipotle -suklaapossu
Lämmitä uuni 220 asteeseen.
Laita liha uunivuokaan, voitele oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Kaada vesi vuoan pohjalle lihan ympärille ja paista 30 minuuttia.
Madalla uunin lämpöä 150 asteeseen ja kypsennä vielä 3,5 tuntia.
Leikkaa paahdettu possu paloiksi ja valmista BBQ-kastike.
BBQ-kastike:
Kuori ja raasta valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli.
Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipulit.
Lisää loput ainekset paitsi suklaa ja hämmennä tasaiseksi.
Viimeisenä lisää suklaa ja anna sen sulaa kastikkeen joukkoon.
Voitele kypsä porsaanliha kauttaaltaan kastikkeella.
Kaalisalaatti:
Raasta valkokaali karkeaksi raasteeksi.
Halkaise granaattiomena ja ota talteen sen siemenet.
Sekoita kaalisalaatti ja granaattiomenan siemenet.
Viimeistely:
Halkaise avokadot kahtia, poista sen kivi ja lusikoi talteen hedelmäliha.
Muussaa avokadot haarukalla, rutista sekaan hieman sitruunamehua ja ripottele joukkoon suolaa makusi mukaan.
Halkaise sämpylät kahtia ja lusikoi alemmalle puoliskolle kaalisalaattia.
Asettele päälle chipotle-suklaa-possua ja lusikoi sämpylän kannelle avokadoa.
Kokoa hamppari ja nauti käsin!