Hunaja-sinappi marinoidut karitsan paahtopaistit
Pääsiäisen herkullinen karitsapaisti, kevätsalaatti ja vinegretti!
4 annosta
Ainesosat karitsan paistiin:
4 kpl (noin 800 g) karitsan paahtopaisteja
Marinadi:
0,75 dl juoksevaa hunajaa
0,75 dl kasviöljyä
1 rkl Tabasco-kastiketta
0,5 rkl valkoviinietikkaa
3 tl Maldon-merisuolahiutaleita
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,5 dl tuoreita rosmariinin lehtiä
1,5 rkl Colman´s sinappijauhetta
Paistamiseen:
2 rkl kasviöljyä tai voita
Valmistus:
Sekoita ainekset suljettavassa muovipussissa, laita lihat pussiin ja pyörittele huolellisesti marinadissa. Anna maustua kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista ja pyyhi ylimääräinen marinadi pois talouspaperilla.
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Kuumenna pannulla öljy tai voi ja ruskista paahtopaistit nopeasti kauttaaltaan. Kypsennä liha uunissa, kunnes lihan sisälämpötila näyttää 57 astetta. Kääri lihat folioon levähtämään noin viideksi minuutiksi.
Leikkaa paahtopaistit reilun kokoisiksi siivuiksi ja tarjoile.
Ainesosat lämpimään kevätsalaattiin:
1 puntti vihreää parsaa
6 kypsää tomaattia
100 g sokeriherneitä
250 g esikeitettyjä pariisinperunoita
200 g kukkaruusukaalia
tuoretta rakuunaa
tuoretta minttua
Valmistus:
Kalttaa tomaatit leikkaamalla kantaan ristiviilto ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen.
Siirrä jääveteen hetkeksi. Poista kuori ja siemenet, suikaloi hedelmäliha.
Leikkaa parsoista muutama sentti tyvestä ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä noin viiden minuutin ajan. Valuta ja leikkaa parin sentin paloiksi.
Kiehauta sokeriherneet ja kukkaruusukaalit nopeasti parin minuutin ajan. Valuta.
Laita ainekset minttua lukuun ottamatta kookkaaseen paistinpannuun ja lämmitä varovasti käännellen. Voit lämmittää salaatin myös uunissa 200 asteessa noin viiden minuutin ajan.
Sekoita lopuksi joukkoon lämmintä vinaigrettea makusi mukaan. Kastikkeen voi kukin lisätä myös annostelun jälkeen. Lisää salaattiin koristeeksi tuoreita mintunlehtiä ja rakuunaa.
Ainesosat lämpimään vinaigretteen:
1 dl rypsiöljyä
1 tl Maldon-merisuolahiutaleita
2 rkl Tabasco Green Pepper -kastiketta
2 rkl valkoviinietikkaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
1 tl juoksevaa hunajaa
Valmistus:
Sekoita ainekset pienessä kasarissa ja lämmitä seos varovasti. Vinaigretten ei tarvitse olla kuumaa, ainoastaan lämmintä.
VINKKI:
Kokeile reseptin kanssa Hummussinappia ja Minttu-Chili-jogurttikastiketta!