Crispy Shrimp Po-Boy
neljälle
Raaka-aineet
Katkaravut ja leivite
3 rkl Jauhoja
3 rkl Cajun mausteseosta
2 kpl Kananmunia
1dl Maitoa
1dl Korppujauhoja
2 tl Timjamia
2 tl Oreganoa
4 tl Paprikajauhetta
2 tl Sipulijauhetta
3 tl Valkosipulijauhetta
2 tl Mustapippuria
Maldon -suolaa
20 kpl Isoja katkarapuja puhdistettuna ja kuivattuna
0.5 l Öljyä friteeraamiseen
Tartar-kastike
1 rkl TABASCO®-kastiketta
1dl Majoneesia
2 rkl Luonnon jogurttia
1 dl Hienonnettuja suolakurkkuja
1 kpl Kevätsipuli hienonnettuna
1 rkl Raastettua piparjuurta
0,5 kpl Sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl Korianteria hienonnettuna
1 rkl Mustapippuria
Maldon -suolaa
Leipä
4 kpl Pieniä patonkeja tai Ciabatta -sämpylöitä
2 kpl Valkosipulin kynttä hienonnettuna
50g Voita
Koristeluun
0,5 kpl Ohueksi viipaloitu kurkku, josta on poistettu siemenet
1 kpl Kevätsipuli hienonnettuna.
1 pnt Korianteria
Valmistus
Katkarapujen valmistus
Kulho 1:
3 rkl Jauhoja
3 rkl Cajun mausteseosta
1 rkl SuolaaSekoita aineet keskenään suuressa kulhossa, mausta suolalla.
Kulho 2:
2 kpl Kananmunia
1dl MaitoaVatkaa kananmunista kevyt vaahto, lisää maito edelleen vatkaten.
Kulho 3:
1dl Korppujauhoja
2 tl Timjami
2 tl Oregano
4 tl Paprika
2 tl Sipulijauhe
3 tl Valkosipulijauhe
2 tl Mustapippuri
3 tl SuolaSekoita aineet suuressa kulhossa keskenään.
Kuumenna öljy syvässä pannussa 170°C asteiseksi. Pidä aina kantta lähellä rasvapalon varalta. Öljy kuumenee 170°C asteiseksi kymmenessä minuutissa, mikäli sinulla ei ole paistomittaria.
Dippaa katkaravut jauhoseokseen, sitten kananmunaseokseen ja viimeisenä korppujauhoseokseen, ravista kevyesti ylimääräiset murut pois.
Paista ravut pienissä erissä, kunnes ne saavat kultaisen värin, paistoaika on noin 2,5-3 minuuttia.
Laita paistetut ravut talouspaperin päälle, ylimääräinen rasva valuu paperille.
Tartar-kastike
Sekoita ainekset keskenään kulhossa, mausta lopuksi suolalla ja pippurilla
Leipä
Sulata voi isolla paistinpannulla
Paista valkosipuleita keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet.
Paahda halkaistuja leipiä 1-2 minuuttia molemmin puolin.
Koristeluun
Laita leivät lautasille, levitä tartar-kastiketta paahdettujen leipien päälle
Lisää reilu annos ohueksi viipaloitua kurkkua.
Asettele päälle rapeita katkarapuja.
Ripottele pinnalle korianterin lehtiä ja kevätsipulia.